tisdag 11 september 2012

Träff med alla deltagare

Ja, och det börjar dra ihop sig till Start.
Vi hade en träff nu i Söndags.
I kyrkan i Alingsås.

Fick bekanta mig med alla vandringskamrater, tillsammans är vi aderton.
Fina blivande kompisar.
Gott fika. Nyttig information.
Inte visste jag, att det skrevs ut 150.000 pilgrimscertifikat per år?
1993 skrevs det allra första pilgrimscertifikatet ut.
Och att pilgrimsvandra fick en större status på 1980-talet?
Då blev det något ute, att charterresa och leva rullan.

Men faktiskt så har människor pilgrimsvandrat från Sverige till Spanien redan på 1000-talet. Då var det nog strävsamt - och dom skulle ju vandra tillbaka också!

Nuförtiden finns många billiga härbärgen för pilgrimer och ganska billiga pilgrimsmiddagar. En trerätters middag inkl. vin kostar mellan 10 - 12 Euro. Däremot är frukosten skral. Kaffe latte och en rostad brödskiva får räcka. Men kroppen rättar sig efter......

Ett sådant här träkorshalsband har jag tänkt att bära. Frälsarkransen finns redan här hemma.

Musselskalet är symbolen för pilgrim.

16 kommentarer:

 1. Alltid lika intressant att få lära sig nåt som man inte visste om sen tidigare. Kul och spännande!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, jag är också nyfiken på nytt!

   Radera
 2. Man kommer varandra nära på en vandring, på både gott och ont, men mest gott. Jag som gärna vill vandra där så småningom oroar mig för maten, då jag ju är glutenintolerant, så du får gärna rapportera om maten sedan. Ifall det är mycket bröd och pasta och liknanade. För i så fall får jag nog låta bli vandringen. Man måste ju äta ordentligt om man ska orka gå. Kram! ♥

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det kan bli lite varierande, för denna gruppen går inte tight. Vi sammanstrålar i början, i mitten och i slutet, däremellan fritt val.
   Vad betr. maten, så kanske du skulle höra dig för. Vår ledare frågade om någon hade specialkost, det var ingen.
   2 personer ska ha hotell hela vägen. Kanske blir annorlunda med maten? Dom får också packningen körd med taxi.
   Man får betala för extra tjänster, så man avgör själv. Kram!♥

   Radera
 3. Det där låter spännande!
  Och kul att du har fått träffa dina
  blivande promenadvänner.

  Kramis ♥

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är pirrigt spännande! Och kamraterna verkade härliga.
   Kramis♥

   Radera
 4. Har en fråga ang Pilgrimsvandringen. Är alla som närvarar religiösa, inte för att jag har något emot människor som tror. Vad jag undrar är om det bes i tid och otid, under resans gång?? När jag hörde att ni hade haft möte i Kyrkan så började jag att fundera.
  Har många gånger funderat på att göra en Pilgrimsresa, men är nog inte så förtjust i om man är tvungen att be morgon och kväll. Jag har mitt eget sätt att tro.

  Kraaaaaam

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, då. Inte alls att alla är religiösa. Man kan gå/och går av olika anledningar. De flesta för Upplevelsen, andra för Motion, och så Andlighet.
   När jag började söka resa, så sökte jag på www.vandra.se - dom är helt neutrala.
   Det råkade vara så att det blev en grupp inom kyrkan, som skulle gå. Ledaren, en pilgrimspräst, hade gått leden helt själv för några år sedan.
   Jag tyckte det verkade vara bekvämt och tryggt att gå med kyrkan och nu kunde inte min väninna gå med heller, så det föll sig naturligt att jag anslöt mig till en grupp, där jag inte kände någon, men nu på denna träffen (inget "möte) utan info) har jag fått några ansikten, och tre är från Lidköping.
   Här är inga tvång att be, inte alls.
   Mitt mål med att gå har lite inslag av andlighet, iom att jag går "för Sigge". Har känt så.
   Kram♥

   Radera
  2. Nu har jag fått lite mer insikt. Det här med att vandra är väl ett sätt att rensa sina tankar och låta tankarna komma och gå som de vill, ungefär som yoga, kan man säga så.
   Jag har märkt att när jag själv är ute och går mina skogsvandringar, flyger mina tankar i väg och jag blir mer ett med mej själv och naturen. Jag kan komma att reflektera ibland över saker som har hänt för länge länge sen. Att vandra med kyrkan är nog som du säger säkert. Ska gå in på vandra.se och kika lite. Är mycket nyfiken ska du veta!!

   Kraaaaam

   Radera
  3. Ja, jag har pratat med flera, det poppar upp den ena efter den andra, som har gått och ska gå, och samtliga säger, att man kommer inte oberörd från denna vandringen, upplevelsen är STOR och - en gång pilgrim - alltid pilgrim - sägs det.
   Vi får väl se.....
   Jag skulle också kunna tänka mig att gå med Vandra.se men då måste det var minst en till, förutom jag! Så säger jag nu, vi får väl se.... igen.
   Kram

   Radera